Cum sa speli un tricou cu imprimeu

Tricourile din bumbac cu imprimeu necesita o ingrijire speciala in timpul spalarii si uscarii pentru a se asigura ca desenul imprimat dureaza cat mai mult posibil inainte sa se crape, sa isi piarda tricou cu imprimeucontrastul, sau sa se cojeasca. Daca este tratat adecvat, un tricou cu imprimeu de buna calitate ar trebui sa reziste macar 35 de spalari inainte ca vopseaua sa inceapa sa se stearga. Fiind mai subtiri, tricourile de o mai slaba calitate imbatranesc mai repede decat tricourile de calitate buna dar, o ingrijire adecvata ar putea totusi sa maximizeze aspectul si durata de viata.

Grija pentru vopsea

Cititi etichetele pe care producatorul le-a pus pe articolul de imbracaminte, astfel incat sa puteti spala tricoul conform indicatiilor lor. Sa va amintiti neaparat ca desenele necesita un tratament mai bland decat restul materialului si, indiferent de ce spune eticheta articolelor de imbracaminte, nu folositi spalarea uscata in cazul tricourilor cu imprimeu. Foarte rar cerneala reactioneaza pozitiv cu produsele chimice de curatare uscata.

Separati tricourile albe de cele colorate si verificati existenta unor eventuale pete. Daca este nevoie, aplicati un produs de indepartare a petelor de buna calitate si lasati tricourile deoparte o perioada inainte sa le spalati, astfel incat produsul pentru indepartarea petelor sa-si faca treaba. Cititi si urmati atent instructiunile substantei de scos petele pe care o folositi. Intoarceti pe dos fiecare tricou cu imprimeu, astfel incat desenul sa fie in interior, pentru a avea parte de cat mai putina frecare.

tricouri cu imprimeuSpalati tricoul cu apa rece, cu detergent normal, folosind raportul apa sapun recomandata, frecand usor cu mainile. Puteti sa spalati tricoul si la masina setand programul pentru produse delicate. In cazul in care tricoul este excesiv de murdar puteti sa-l spalati si cu apa fierbinte, incercand sa evitati contactul dintre desen si apa fierbinte pe cat posibil. Cel mai bine este sa va opriti la spalarea usoara cu apa rece pentru a minimiza stramutarea materialului si pierderea culorilor.

Daca folositi un uscator, aveti grija sa-l setati pe rece atunci cand uscati tricoul cu imprimeu. In mod normal, cel mai sigur mod de a usca tricourile este sa le puneti pe sarma astfel incat apa sa se evapore.

Cu cat aplicati mai putina frecare produsului cu atat mai bine. In cazul in care puneti tricoul la uscat aveti grija de materialul din zona gatului, s-ar putea sa va treziti cu o gaura extrem de intinsa la gat si urme de agatare la umeri sau maneci in cazul in care folositi un umeras. Cel mai bine este sa agatati tricoul direct pe o sarma sau pe partea de jos a unui umeras triunghiular. In cazul in care folositi un fier de calcat pentru a intinde tricoul, aveti grija sa nu atingeti zona imprimata doarece exista riscul ca aceasta sa se topeasca.

Va recomandam sa vizitati in magazinul nostru online categoria de tricouri de dama cu imprimeu.

Share This:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *